Campania "Ilfov fără țânțari" începe în 5 aprilie

Postat la data de: 2022-04-03 08:44:23

În ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Ilfov a fost aprobat proiectul ce presupune protocolul de cooperare între Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, și unitățile administrativ-teritoriale din Ilfov, în vederea realizării dezinsecției terestre în întregul județ.

În baza acestui protocol, pentru a putea combate eficient apariția populației de țânțari, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov va efectua tratamente de dezinsecție, pe întreg arealul județului Ilfov, în perioada 5- 14 aprilie.

În acest scop, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, iar unitățile administrativ-teritoriale vor desemna câte o persoană care să asigure executarea în bune condiții a protocolului și vor asigura înștiințarea la nivel local privind acțiunea, pentru eliminarea factorilor de risc.

Pentru o bună informare a cetățenilor, desfășurarea campaniei de dezinsecție terestră va fi propagată pe canalele oficiale de informare a publicului ale Consiliului Județean Ilfov.

  • 05-11 aprilie: Tunari, Nuci, Gruiu, Balotești, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Periș, Corbeanca, Ciolpani
  • 06-12 aprilie: Ștefăneștii de Jos, Afumați, Petrăchioaia, Dascălu, Brănești, Găneasa, Pantelimon, Dobroești, Snagov, Otopeni, Moara Vlăsiei, Grădiștea
  • 07-13 aprilie: Dărăști-Ilfov, Vidra, Copăceni, Bragadiru, Popești-Leordeni, Glina, Berceni, Cernica, Voluntari
  • 08-14 aprilie: Cornetu, Clinceni, Dragomirești-Vale, Domnești, Măgurele, Jilava, Ciorogârla, 1 Decembrie, Chiajna

Sursa: Consiliul Județean Ilfov