Respectarea măsurilor de prevenire a raspândirii Sars-Cov2, monitorizate de forțele de ordine

Postat la data de: 2022-02-02 18:04:39

Sub autoritatea Instituției Prefectului - Județul Ilfov, reprezentanții Grupei de coordonare a măsurilor de combatere a COVID-19 la nivelul județului Ilfov, acționează zilnic în sistem integrat, asigurându-se astfel că sunt respectate normele legale impuse de autorități în contextul stării de alertă.

La acțiunile de ieri 25 ianuarie 2022, 112 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au desfășurat activități de verificare pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, piețe, terase, benzinării și la agenții economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov.

În urma activităților de control, au fost verificate 53 societăți comerciale de pe raza județului Ilfov cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă și au fost identificate 15 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

De asemenea, au fost verificate  41 mijloace de transport  persoane, din județul Ilfov.

În contextul acțiunilor din ultimele 24 de ore, polițiștii ilfoveni au aplicat în total 15 sancțiuni contravenționale în temeiul Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, cu amenzi în valoare de 1250 lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare!

Sursa: Inspectoratul de Politie Judetean Ilfov