Percheziții la persoane bănuite de tâlhărie calificată

Postat la data de: 2022-01-22 15:07:29

La data de 18 ianuarie 2022, polițiștii din cadrul IGPR - Direcția de Investigații Criminale și polițiștii din cadrul IPJ Ilfov - Serviciul de Investigații Criminale efectuează 11 percheziții domiciliare și pun în executare 3 mandate de aducere.

Activitățile s-au desfășurat la adrese din municipiul București și județul Ilfov, fiind vizate 13 persoane, ce urmează a fi audiate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate, fapte ce ar fi fost săvârșite la data de 12 ianuarie 2022, în orașul Popești-Leordeni.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 20.000 de euro.

Dosarul penal se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Operațiunea se derulează cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale - IGPR, Serviciului Criminalistic, SAS - DGPMB și SAS - IPJ Ilfov.

Vă reamintim că, la data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 07:00, polițiștii orașului Popești Leordeni au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, la aceeași dată în jurul orei 04:30, două persoane de sex masculin au pătruns în locuința apelantului, din orașul Popești Leordeni, după care, l-au legat, atât pe el, cât și pe soția și soacra acestuia.

La acel moment, la fața locului s-au deplasat de îndată polițiștii orașului Popești Leordeni, specialiști criminaliști și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, pentru efectuarea de activități specifice din competență.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov 13 persoane, pentru cercetări.

După administrarea probatoriului, polițiștii de investigații criminale au dispus reținerea, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate, față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 40 de ani, urmând ca aceștia să fie prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

La percheziții, polițiștii au descoperit 6 autoturisme, care ar fi fost utilizate la pregătirea și săvârșirea faptei,  11.700 de lei, mai multe articole vestimentare și încălțăminte, posibil folosite la săvârșirea faptei și un recipient cu o substanță ce pare a fi din categoria celor psihoactive.

Bunurile descoperite au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Sursa: Inspectoratul de Politie Judetean Ilfov