Poliția Rutieră priveghează

Postat la data de: 2021-08-10 21:24:21

02 August 2021: Centura București în atenția PolițIștilor Rutieri din Ilfov

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii Serviciului Rutier din Ilfov au intensificat în ultima perioadă acțiunile desfășurate în teren.

Acestea au vizat depistarea persoanelor care încalcă normele legale în vigoare la regimul rutier.

La data de 02 iulie a.c., în intervalul orar 18:00-20:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a acționat cu efective mărite, sub coordonarea Direcției Rutiere, astfel că 17 echipaje de polițiști rutieri din Ilfov au desfășurat activități pe  Centrura București, în sistem integrat, cu 5 echipaje de polițiști de la Brigada de Poliție Rutieră București, 2 echipaje de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 3 echipaje de la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova.

În contextul acțiunii s-a acordat o atenție sporită prevenirii dar și combaterii  cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu accent la depășirea regimului legal de viteză, la consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan, la indisciplina pietonilor și a bicicliștilor, precum și la neacordarea prioritatii pietonilor și autovehiculelor.

La activități au fost folosite  8 aparate radar, etiloteste, precum și aparatul dragtest, pentru depistarea conducătorilor de vehicule, care au consumat alcool și substanțe psihoactive la volan.
Acțiunile  s-au desfășurat în principal în scop preventiv, sens în care, colegii au vrut să se asigure că, participanții la trafic, fie că vorbim de conducătorii auto sau despre pietoni, au înțeles să respecte prevederile actelor normative în vigoare la regimul rutier.

Pentru primele 6 luni ale acestui an există un trend descendent comparativ cu aceeași perioada a anilor 2019 si 2020.

Dacă în primele 6 luni ale anul 2019 au fost 104 accidente rutiere, iar în primele 6 luni 2020 au fost 83 de accidente ruiere, în aceeași perioadă din acest an au fost înregsitrate 65  accidente ruiere, soldate cu 23 de decese si 44 de persoane rănite grav.

În intervalul 18:00-20:00 polițiștii rutieri au aplicat  315 sancțiuni contravenținale la regimul rutier, astfel:

 • 103 pentru viteză;
 • 2 pentru neacordare prioritate pietoni;
 • 4 pentru neacordare prioritate vehicule;
 • 9 pentru abateri comise de pietoni;
 • 8 pentru abateri comise de biciclişti;
 • 2 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice;
 • 187 alte sancţiuni;

Au fost reţinute 26 permise de conducere, din care:

 • 16 pentru viteză;
 • 2 pentru alcool;
 • 4 pentru neacordare prioritate vehicule;
 • 2 pentru neacordare prioritate pietoni;
 • 2 pentru alte abateri.

Au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

În ziua de referință a fost constatata 1 infracţiune, la regimul rutier: sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev.de  art. 336 alin. 2 CP.
Astfel, în cadrul activităților desfășurate pe Centura București, a fost depistată și o persoană, în timp ce conducea un autoturism, iar la testarea acestuia cu aparatul drugtest, a rezultat o valoare pozitivă la consumul de substanțe psihoactive.

Polițiștii rutieri din Ilfov au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări,  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Polițiștii rutieri din Ilfov vă recomandă:

 • nu depășiți viteza legală de deplasare, prevăzută de normele legale în vigoare;
 • nu consumați alcool sau substanțe psihoactive la volan;
 • respectați indicațiile polițiștilor rutieri;
 • purtați centura de siguranță;
 • nu folosiți telefonul sau orice alt dispozitiv audio video în timp ce conduceți un vehicul.
 • nu va angrenați în alte activități de natură să vă distragă atenția când sunteți la volan;.
06 August 2021: Autorutism implicat în 2 evenimente rutiere în Pantelimon

În urma imaginilor apărute în spațiul public, cu privire la un autoturism care forțează barierele de la nivel cu calea ferată, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov este abilitat să comunice următoarele.

Polițiștii orașului Pantelimon au identificat autoturismul, care la data de 3 august a.c, în jurul orelor 19:38, a forțat trecerea printre barierele de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată, distrugându-le prin îndoire.

La acest moment, polițiștii desfășoară activități pentru identificarea conducătorului auto.

În cauză, polițiștii din Pantelimon s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal, în care efectuează cercetări,  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Facem precizarea că, în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că autoturismul care a forțat trecerea printre barierele de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată, a fost implicat ulterior, într-un eveniment rutier.

Astfel, la aceeași data, în jurul orele 21:00 polițiștii din Pantelimon au fost sesizați prin apel 112, cu privire la producerea unui accident rutier.

Din primele cercetări a rezultat ca, în jurul orelor 20:50, conducatorul unui autovehicul, în timp ce se deplasa pe DN3, dinspre Brănești către București, când a ajuns la km. 15+400, a intrat în coliziune cu parapeții de pe partea stăngă a sensului de mers, după care s-a răsturnat în afara carosabilului.

Conducătorul autovehicului a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de  1,03 mg alcool pur în aerul expirat.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea pasagerului, care a fost transportat la un spital din București, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii din Pantelimon continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii din Pantelimon au identificat conducătorul auto, care la data de 3 august a.c, în jurul orelor 19:38, a forțat trecerea printre barierele de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată, distrugându-le prin îndoire, în cauză rezultând faptul că acesta este unul și același conducător care a fost implicat în accidentul rutier ce a avut loc la aceeași dată, în jurul orei 20:50.

În acest caz, cercetările continuă pentru stabilirea condițiilor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul rutier, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Sursa: I.P.J. Ilfov