A avut loc inaugurarea oficială a racordului comunei Brănești la Autostrada A2

Postat la data de: 2021-07-29

Membrii Primariei Brănești a avut printre invitați pe președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma și pe prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir, dar și reprezentanții primăriei Brănești, primar Niculae Cismaru, viceprimar Stancu Corneliu, administrator public Andrei Ciozvardă-Diaconescu, dar și alți angajați ai primăriei ce au făcut posibil realizarea acestui proiect.

Realizarea obiectivului a avut ca prioritate decongestionarea traficului din satul Brănești, fapt ce ducea la blocaj rutier în zona traversării căii ferate, iar prin realizarea racordului s-a creat un nou acces către București.

Lucrarea ce a avut termen de finalizare 24 august 2021 a fost finalizată mult mai repede de către ACVATOT SRL. Deși lucrarea a fost finalizată înainte de termen, aceasta este una de o calitate foarte bună, iar constructorul merită felicitările noastre.

De reținut faptul că pe drumurile nou create este interzisă circulația vehiculelor cu un tonaj mai mare de 7.5 tone, fapt ce descurajează tranzitul vehiculelor grele prin localitatea noastră.

Amenajarea accesului în Autostrada A2 este etapa 1 dintr-un proiect mult mai amplu conceput de Primăria Brănești, finalizarea acestuia aflându-se în diverse etape de realizare, astfel:

Etapa 1 – realizat

Etapa 2 – realizarea pasajului suprateran peste calea ferată București – Constanța pentru a devia traficul greu în afara comunei.

Etapa 3 – strâns legat de etapa 2, are scopul de a devia traficul greu din comuna Brănești spre accesul în Autostrada.

Etapa 4 – reprezintă realizarea unui pasaj suprateran peste Autostrada A2 și accesul în DJ 100 a întregii infrastructuri de drumuri create, în așa fel încât Primăria Brănești să poată realiza declasificarea DJ100 din drum județean în drum comunal și limitarea tonajului greu, cu excepția riveranilor.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov.

Valoarea totală proiect: 17.466.428,06 lei fără TVA

Contribuție Consiliul Județean Ilfov: 8.000.000 lei fără TVA

Contribuție Consiliul Local Brănești: 9.466.428,06 lei fără TVA

Sursa: Facebook