Recomandări Privind Protejarea Locuinței

Postat la data de: 2021-07-19 18:41:35

Ca urmare a valului de spargeri de locuințe ce a avut loc în comuna Brănești dar și la nivelul întregului județul Ilfov, Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov a publicat o serie de mici recomandari pe care centățenii le pot urma pentru a-și asigura bunurile.

Pentru protectia bunurilor aflate in locuinta dvs. politistii ilfoveni va recomanda să:

Nu primiți în curte cetățeni străini de comunitate, care oferă diverse bunuri spre vânzare sau se angajează să facă lucruri ori reparații! Aceștia vă pot înșela sau doar vor să vadă ce bunuri pot fura din gospodăria dumneavoastră.

În cazul in care angajați muncitori din alte localități, este bine să informați polițistul despre acest lucru.

În cursul zilei, chiar și atunci când sunteți acasă, încuiați poarta de acces în curte, iar în momentul în care părăsiți locuința, încuiați ferestrele, ușile de acces în locuință, în curte, în garaj și în anexe, chiar dacă lipsiți pentru o scurtă perioadă de timp. Totodată este bine să activați sistemele de alarmă.

Nu țineți sume mari de bani în casă, nu lăsați bunuri de valoare în curte la vedere, iar pentru un plus de sigurantă, puteți monta un sistem de supraveghere video, iluminare cu senzor de mișcare.

 

Am încercat sa aflăm ce masuri au fost luate la nivel local, mai precis la nivelul Primăriei Brănești prin intermediul Poliției Locale, insă Administratorul Public al comunei Branesti a refuzat să vă ofere informatii sau recomandări.
Postul de poliţie Braneşti: 021.350.56.02
Poliţia Oraş Pantelimon: 021.311.89.91

Sursa: Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov