Biserica Sf. ILIE din satul Pasărea

Postat la data de: 2020-09-08 17:15:00

Astăzi, 8 septembrie,  este ziua  în care  creştinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului, cunoscută în popor drept Sfânta Maria Mică.

Această sărbătoare este cea mai mare sărbătoare a toamnei!

În această zi deosebită am aflat cu bucurie că proiectul realizat pentru Biserica "Sf. ILIE" din satul Pasărea, a fost aprobat de Ministerul Culturii și avizat favorabil de Direcția Pentru Cultură Ilfov și Patriarhia Română !

Cunoscând faptul că acesta este un proiect complex,  de restaurare și consolidare a actualei Biserici care este monument istoric și de construire a unui corp nou care cuprinde capela mortuară, trapeză, anexe și  amenajarea cailor de acces, a spațiilor destinate accesului auto si pentru parcare și a spațiilor verzi, vreau să felicit și să mulțumesc pentru realizarea și  implicarea în acest proiect:

  • Primăriei și Consiliului Local Brănesti
  • Parohiei Pasărea
  • Ministerului Culturii
  • Patriarhiei ROMÂNE
  • Direcției pentru Cultură Ilfov
Firmelor care s-au ocupat de proiectarea, avizarea și obținerea de fonduri și tuturor persoanelor care au contribuit la acest proiect deosebit !

Evidențiez faptul că această Biserică deosebit de frumoasă a fost, este și vă rămâne mereu în inima mea, fiind locul în care am facut primul meu gest frumos pentru această comunitate !

Fără a avea intenția să mă laud și cu riscul asumat de a fi interpretat greșit sau chiar criticat, vă spun că în urma cu aproximativ 22 de ani am reparat, curățat și revopsit în întregime acoperișul acestei biserici, ajutat de oameni deosebiți din comunitatea noastră.( totul în mod gratuit )

Vă mulțumesc cu deosebit respect tuturor celor care apreciați această Biserică deosebit de frumoasă:

Biserica "SF. ILIE" din satul PASĂREA, Comuna BRĂNEȘTI !

Sursa: Alexandru Rădună