Vizită la companiile care investesc în clasele de dual din Ilfov

Postat la data de: 2020-07-14 23:18:41

Reprezentanții firmelor care își pregătesc viitorii angajați încă de pe băncile școlilor vor prezenta miercuri, 15 iulie, ce le oferă și ce își doresc de la elevii cu care pot deveni colegi.

Miercuri, 15 iulie, la ora 10, în hala de lucru CEFIN Trucks (Autostrada București-Pitești, Km 13,2 Str. Italia 1-7, Comuna Chiajna) vor intra Marian Petrache - președintele CJ Ilfov, Stefano Albarosa - CEO CEFIN, Ionuț Colda - service manager CEFIN, Oana Nastasă  - consultant formare profesională AHK și doi foști elevi de profesională, acum angajați.  Întâlnirea are loc împreună cu reprezentanții presei care doresc să participe la eveniment.

Din 24 până pe 30 iulie se fac înscrieri la liceele: "Cezar Nicolau" din Brănești, "Pamfil Șeicaru" din Ciorogârla, "Nicolae Bălcescu" din Voluntari, și "Vintilă Brătianu" din Dragomirești-Vale.
Mai sunt disponibile:

  • 3 locuri la clasa de tinichigiu/vopsitor auto - Brănești
  • 16 locuri  la clasa de zugravi, ipsosari, vopsitori și tapetari - Brănești
  • 3 locuri la casa de mecanici auto - Ciorogârla
  • 31 de locuri la clasa de recepționeri/distribuitori - Voluntari
  • 20 de locuri comercianți - Dragomirești-Vale
  • 20 de locuri preparator carne - Dragomirești-Vale
Toți elevii înscriși în aceste clase beneficiază de o bursă de 400 lei pe lună, transport decontat, prânz asigurat și un job asigurat la absolvire în companiile partenere: Farmexim, Metro, Penny, Selgros, Volvo, Scania, Cefin, Terano și Carmangeria Godac.

Învățământul dual se adresează elevilor care au absolvit clasa a VIII-a, are o durată de 3 ani, timp în care se pune accent pe partea practică. În primul an este de 20 la sută, iar în anul trei pratica ajunge la 80 la sută din timpul de studiu.

Acest tip de învățământ este organizat după identificarea necesităților operatorilor economici interesați să își formeze viitorii angajați. Operatorii asigură pregătirea practică a elevilor, dar și o bursă de studiu, iar, la absolvire, un loc de muncă pentru cei pe care i-au pregătit în acest timp.

În ciuda avantajelor evidente ale acestui tip de învățământ, destul de puțini tineri și părinți sunt interesați de dual. Una dintre principalele cauze este slaba informare. Acesta este și motivul pentru care încercăm să promovăm cât mai mult învățământul dual ca principala alternativă, cu o semnificativă componentă practică, la învățământului tradițional, teoretic.

Sursa: Consiliul Județean Ilfov