închideți robinetul

Postat la data de: 2022-07-06 21:04:43

În data de 05.07.2022, în contextul avertizărilor meteorologice de caniculă, la sediul Instituției Prefectului - Județul Ilfov, a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții operatorilor de apă, reprezentanți ai Consiliului Județean, reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ilfov și reprezentantul Direcției de Sănătate Ilfov, pentru verificarea situației semnalate cu privire la măsurile ce se impun în situația mai sus mentionată.

În momentul de față, la nivelul Județului Ilfov nu sunt înregistrate probleme de furnizare a apei, iar Prefectul Județului Ilfov, Doamna Simona NECULAE face apel către cetățenii ilfoveni, în special în perioada secetoasă în care ne aflăm, ca apa să fie folosită cu responsabilitate.

Pe raza teritorială a județului Ilfov, a existat un număr de două situații izolate, în localitățile Balotești și Periș, unde, din cauza creșterii semnificative a consumului de apă, au fost necesare măsuri de întrerupere a furnizarii de apă, strict pentru refacerea și tratarea corespunzătoare a rezervei de apă.

Folosirea apei în alte scopuri decât cele de strictă necesitate, duce la o creştere a consumului de apă peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, iar acest lucru poate determina dificultăţi în asigurarea unui nivel corespunzător care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal.

Instituția Prefectului- Județul Ilfov recomandă să utilizați apa potabilă cu maximă responsabilitate, utilizarea responsabilă a resurselor fiind o răspundere comună, atât a furnizorului, cât și a consumatorilor.

Simona NECULAE
Prefect al Județului Ilfov

Sursa: Instituția Prefectului Județul Ilfov