A început campania "Ilfov fără țânțari"

Postat la data de: 2022-04-20 23:10:21

Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov începe astăzi prima acțiune pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți) pe 16.200 hectare. Astfel, în funcție de condițiile meteorologice, în perioada 5 - 14 aprilie 2022, începând cu ora 20:00, se va efectua tratamentul terestru în interiorul localităților.

Se va folosi insecticidul STING, în doză de 30 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, motiv pentru care au fost înștiințați apicultorii și cetățenii de pe raza localităților.

Fiecare mașină implicată în campania de dezinsecție va fi dotată cu GPS și va putea fi monitorizată în timp real pe o hartă interactivă, ce va putea fi urmărită de fiecare cetățean în parte, conform link-ului postat pe pagina de socializare a Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, în fiecare seară, după începerea acțiunii.

Reiterăm faptul că această campanie de combatere a țânțarilor face parte dintr-un program amplu de combaterea a insectelor de disconfort adulte.

Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, va aplica tratamente terestre pentru combaterea țânțarilor și în lunile aprilie, mai, iunie, iulie și august, în funcție de condițiile meteorologice. În lunile aprilie și iunie dezinsecția se va face și aerian și va viza larvele depuse deja de femelele adulte, acționându-se deasupra luciului apelor, bălților precum și în zonele mlăștinoase.

Conform protocolului "Ilfov fără țânțari", Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora și informează cetățenii la nivel local.

Fiecare mașină implicată în campania de dezinsecție va fi dotată cu GPS și va putea fi monitorizată în timp real pe o hartă interactivă, ce poate fi urmărită de cetățeni, conform link-ului postat pe pagina de socializare Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, în fiecare seară, după începerea acțiunii.

Update 30 Apr.

Astăzi, acțiunea avio de larvicidare a Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov se va desfășura deasupra luciului apelor- lacurilor, bălților, zonelor mlăștinoase și a altor obiective din: Otopeni, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Copăceni, 1 Decembrie, Jilava, Dărăști, Magurele, Chiajna, Dragomirești-Vale, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru și Cornetu.

Substanța folosită este insecticidul biologic Vectobac WG și nu are efect asupra florei și faunei terestre și acvatice.

Update 20 Mai

Ștefănești, Afumați, Petrichioaia, Dascălu, Brănești, Găneasa, Pantelimon, Dobroiești, Snagov, Otopeni, Moara-Vlăsiei și Grădiștea.

Sursa: Consiliul Judetean Ilfov