Remember - 28 mai 2000

Postat la data de: 2021-05-28 19:35:36

Au trecut 21 ani de la data de lansare a ziarului local "Gazeta de Brănești", primul ziar de opinie locală apărut in judetul Ilfov, după anii 90.

În anul 2000, la sfârșitul lunii mai, din inițiativa unui grup de tineri entuziaști se înființează ziarul local "Gazeta de Brănești", un ziar de opinie care își propunea să faciliteze comunicarea la nivel local și să reflecteze în paginile sale viața comunității cu toate evenimentele, problemele și aspirațiile sale. Ziarul a apărut pe parcursul a trei ani, într-un tiraj de 1000 de exemplare.

În luna mai a anului 2003 a ieșit de sub tipar ultimul număr al ziarului din cele 30 editate pe parcursul existenței sale. Dintre realizările tinerilor jurnaliști amatori, demn de menționat este faptul că prin intermediul Centrului de Jurnalism Independent din România, cu sediul în București, ziarul Gazeta de Brănești a beneficiat de un program de consultanță patronat de Centrul Internațional de Jurnalism Independent cu sediul la New York. În cadrul acestui program, importanți jurnaliști români (Ioana Avădanei, Cornel Ciomâzgă) și americani(Mel Opotowsky, Judith Roales, Will Corbin) au realizat vizite de consultanță la sediul redacției din Brănești. În urma acestor vizite, jurnalistul american Will Corbin prezintă într-un număr al revistei Knight Line Internațional din anul 2003, concluziile sale în urma vizitelor realizate la redacțiile unor ziare din țări sud-est europene, inclusiv la sediul ziarului "Gazeta de Brănești".

Sursa: Marius Ovidiu Sebe